Самодейците от клуба за народни хора при читалище „Напредък” се надиграваха в Казанлък

Самодейците от клуба за народни хора при читалище „Непредък” с ръководител Илонка Неделчева, взеха участие в 12-то издание на Националното надиграване “Тъпан бие, хоро се вие” в Казанлък – част от „Фестивала на розата”.

Програмата започна с шествие на фолклорните формации. На централния площад в града над 1200 любители на народни танци от 36 състава от всички краища на страната извиха голямо и кръшно хоро, след което всеки клуб показа своите умения в изпълнение на хоро по избор. Самодейците от разградския читалищен клуб изиграха „Прала начка”. Част на надиграването бе и „Любимо хоро”, където формации изпълниха заедно любими хора.

Всеки участник в надиграването си тръгна с индивидуален подарък, а ръководителите на съставите получиха специално изработени кашпи с розов цвят.

Фестивалната вечер завърши с много танци и хора от различните етнографски области на България, доказателство за неостаряващата любов към фолклора.

За всички гости домакините от клуб „Жар”-Казанлък бяха приготвили съпътстваща програма, която включваше туристически обиколки в Долината на розите и тракийските царе и участие в розоберите. Отделно от това, Литературно-художественият музей „Чудомир” бе осигурил за клубовете ваучери за безплатна беседа и филм за сладкодумния писател и художник.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.