Самодейците от „Капанска китка“ – Гецово представиха община Разград в Дните на Кълъраш

Дните на Кълъраш, Румъния, посветени на 424 години от основаването на града, участваха и самодейците от Ансамбъла за изворен фолклор „Капанска китка“ при читалище „Просвета“ – с. Гецово.

В групата бе и ръководителят на Регионалния център „Читалища“ Даниела Петрова.

„Щастливи сме, че с годините връзките между Разград и Кълъраш се задълбочават и укрепват благодарение и на подобни срещи, които дават възможност на повече жители на двата града отблизо да се запознаят с историята, културата, обичаите и традициите  на България и Румъния и които са основа за нови приятелства“ – каза в приветствието си към гостите кметът на Кълъраш Даниел Драгулин.

Дните на град Кълъраш събраха официални гости и фолклорни състави от други побратимени градове. Тържествата включваха конференция по проект “Риболов – възможност за трансграничен туризъм и устойчиво използване на природното наследство и ресурси”, посещения в музея на Кълъраш, церемония по награждаване на ветерани от войните и др.

Ансамбълът за изворен фолклор „Капанска китка“ с ръководител Веселина Русева имаше три участия в артистичната програма на фолклорните ансамбли на побратимените градове на Кълъраш. Гостите имаха възможност да посетят културни обекти, музеи, панаирни изложения, различни празнични мероприятия, зоологическата градина и др.

/e-Razgrad/

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.