Румен Радев ще търси рационално решение за датата за изборите

Президентът Румен Радев обяви пред репортери, че ще търси баланс, когато решава кога да насрочи новите предсрочни избори за президент като не се ангажира с конкретна дата.

Още веднъж разви тезата си, че смесването на президентски с избори за парламент е против духа Конституцията и разграничаването на отговорностите, а освен това не е в интерес и на президентската институцията. Отбеляза обаче, че трябва да се отчита фактът, че кризата се задълбочава и ще бъде проблем за хората да гласуват в три поредни седмици. “Ще търся рационално решение, защото и изборната администрация ще бъде много натоварена”, посочи той.

Темата за служебен кабинет не е на дневен ред, в момента най-важно е какво ще свърши парламентът, отговори Радев на въпрос дали следващият служебен кабинет ще е в същия състав като настоящия.

“С това служебно правителство исках да покажа, че е възможен нов модел и стил на управление, което да надхвърля антагонизмите между партиите. Този модел се оказа успешен и показа сериозни резултати”, допълни той.

На въпрос кога ще разпусне парламента той посочи, че е важно кога той ще свърши най-важните неща и обяви, че всички очакват в “следващите дни” парламентът да организира работата си. Упрекна депутатите, че пропускат нещо много важно – отказват да вземат отношение по Плана за възстановяване и устойчивост.

“Твърде много се говори за тази хипотеза. Няма причина да коментирам преди да стане факт” – така държавният глава отговори на въпрос, свързан с това дали е обсъждал с министъра на икономиката Кирил Петков евентуален негов политически проект.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.