Рози към Пантеона и нови дървета в парка

В два участъка в Градския парк работници на “Паркстрой“ започнаха обновяване на растителността, съобщиха от пресцентъра на Община Разград.

В подножието на Пантеона се разчиства почвопокривна растителност, неподдържана от години и обхванала големи площи от пътеките към монумента, като се пазят местата на осветителните тела. Предвижда се мястото – около 400 кв.м, да бъде затревено и зацветено с рози. Ще се възстанови осветлението, ще се осигури и капково напояване. Разчистването и новото запръстяване  ще продължат два месеца, след което ландшафтен архитект ще предложи решение за обновяване на растителността.

В района на механа „Лятно кино“ по инициатива на собственика на заведението и финансово подкрепена от него, растителността също ще бъде подновена. Около детската площадка днес започна премахването на 15 маркирани сухи дървета. Разрешението за премахване на дърветата ще се извърши компенсаторно със 75 широколистни дървета. Новите дървета ще са от по-нискостеблени видове, съобразено с близостта до детска площадка, ще бъдат засадени в същия район – към оградата на колодрума. Около детската площадка ще бъде оформена градинка с райграс и цветна леха с поливна система.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.