Роберт Левандовски е футболист №1 за 2020 г.

ЮРГЕН КЛОП ОТНОВО Е НАЙ-ДОБЪР ТРЕНЬОР

Левандовски е най-добрият футболист на планетата за 2020 година. Призът беше връчен лично от президентът на ФИФА Джани Инфантино по време на официалната церемония, която се излъчваше виртуално от централата в Цюрих.

Друг играч на баварците Мануел Нойер пък беше избран за най-добър вратар за 2020-та. За втори пореден път наградата за треньор на годината на ФИФА отиде при Юрген Клоп. А призът “Ференц Пушкаш” за най-красив гол, грабна нападателят на Тотнъм Хю Мин Сон за попадението си срещу „Бърнли”.

Роберт Левандовски

“Той е бърз и се бори. Може да прави всичко сам, но неговата бързина, техника и завършващ удар са впечатляващи. Силен е във въздуха. Той е завършен играч”, казва легендата на националния отбор на Германия Лотар Матеус.

Рекорди и постижения
4 – В края на ноември 2019 г. нападателят влезе в историята, като вкарва четири гола за най-кратко време в Шампионската лига. Попаденията паднаха срещу “Цървена звезда” в рамките на 14:31 мин. Левандовски стана едва вторият играч след Меси, който се разписва четири пъти в повече от един мач от най-престижния клубен турнир. Нападателят стори това и през 2013 г. в полуфинала срещу “Реал” (Мадрид), когато още играеше за “Борусия”.

5 – В изумителна вечер през септември 2015 г. Левандовски постави световен рекорд, когато се разписа пет пъти във вратата на “Волфсбург” в рамките на 8:59 мин.
10 – До този сезон нямаше футболист, който да е вкарвал двуцифрен брой голове след първите пет кръга в Бундеслигата. Левандовски подобри и това постижение.

54 – Нападателят е водещият голмайстор в историята на “Байерн” в Шампионската лига. Общо в турнира Левандовски има 71 попадения, като пред него по този показател са единствено Роналдо (134) и Меси (118).
251 – Толкова са головете на Левандовски в Бундеслигата. Той е най-резултатният чужденец в германското първенство, а по отношение на попаденията изостава единствено от Клаус Фишер (268) и Герд Мюлер (365).

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.