Ремонтират път в местността Пчелина

Започна ремонтът на местен път в местността „Пчелина“, а зам.-кметът на Разград Добрин Добрев днес бе при работниците на място, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Ремонтът е по обществена поръчка за ремонт на улица „Перистър“ в Разград и път в местността Пчелина. Финансирането на проекта в частта за ремонта пътя от обръщалото към хотелите „Тифани“ и „Кованлъка 2“ е осигурено по метода на публично-частното партньорство: част от средствата са дарение от собствениците на двата хотела – 30 000 лв., а останалите 10 000 лв. са от бюджета на Община Разград. Местната управа е поела ангажимент и за изграждане на улично осветление в този участък и това е изпълнено.

Ремонтираният участък ще подобри туристическия потенциал на общината, тъй като досега въпреки сериозните инвестиции на собствениците в двата хотелски комплекса, достъпът до тях за туристите беше труден – по разбит път и без осветление.

Реализацията на проекта е и поредното добро доказателство за доброто сътрудничество между Община Разград като публична институция и местния бизнес за доброто на жителите и гостите на града, допълват още от местната администрация.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.