Ремонтират пътя Русе–Разград

КОМПРОМЕТИРАНАТА НАСТИЛКА ЩЕ БЪДЕ ПОДМЕНЕНА ЧРЕЗ МАШИННО ФРЕЗОВАНЕ И СЛЕД ТОВА АСФАЛТИРАНА

Сериозен частичен ремонт на пътя Русе-Разград започна през тази седмица. Нужните 300 000 лева са осигурени от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Възстановяването на компрометираните участъци няма да бъде само чрез стандартното запълване на дупките, голяма част от амортизираната настилка ще бъде подменена чрез машинно фрезоване и след това ще бъде асфалтирана. Ще бъде положена и нова маркировка.

Общо над 162 км републикански пътища в Русенско ще бъдат ремонтирани през 2021 г., а част от тях са пряка връзка с Разградска област. Припомняме, че се работи усилено по 46.7 км от пътя Русе – Кубрат. Тече ремонт и на пътя Борисово – Малко Враново, пряка връзка между общините Сливо поле и Кубрат. Това ще се случи и с 5.6 км от пътя от границата с Разград до Сеново, където в момента се извършват подготвителни дейности. Третокласният път свързва населените места в общините Ветово и Кубрат. До края на 2021 г. е предвиден и ремонтът и на 31.5 км на третокласния път Русе – Цар Калоян в частта му Писанец – Ветово – Глоджево.

/e-Razgrad/

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.