Рекорд: Митничари откриха над 3 млн. лв. в колата на семейство с бебе

Митничари разкриха рекорден случай на недекларирана валута с левова равностойност 3 056 698 лева на “Капитан Андреево”, обявиха на съвместен брифинг началникът на пункта Георги Господинов и Мария Кирилова, заместник районен прокурор на Районна прокуратура Хасково.

На 23 март е извършена проверка на автомобил с румънска регистрация, водачът му бил турски гражданин, който пътувал със съпругата и 18-месечното им бебе от Румъния през България за Турция.

Пред митническите органи те заявили, че не пренасят акцизни стоки, стоки с търговски характер, валута или благородни метали и изделия от тях. Под предните седалки и между предната и задната седалки са открити осем полиетиленови плика, съдържащи еврови банкноти с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 1 562 865 евро с левова равностойност 3 056 698 лева.

„Любопитното в случая е, че толкова голямо количество пари се пренася в автомобил. Нарушителят е обяснил, че придобитите парични средства са му дадени от баща му след продажбата на автобуси и с тях планирал да си купи жилище в Турция“, заяви зам.-прокурор Кирилова.

По случая е започнато разследване от митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура-Хасково-Териториално отделение- Свиленград.

Dariknews.bg

Hits: 91

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.