Размениха две бебета, ДНК експертиза е доказала, че това се е случило в известна столична болница

Две новородени бебета са били разменени в известна столична АГ болница. Районната прокуратура потвърди, че разследва появилата се информация в медиите.

От държавното обвинение съобщиха за БТА, че досъдебното производство е започнало преди седмица по сигнал от столичната полиция. Разследването се води по текста в НК, според който, ако някой умишлено замени малко дете, се наказва с лишаване от свобода до две години. Досъдебното производство уточнява всички данни и обстоятелства, случили се в държавна болница.

Случаят е отпреди няколко месеца, но до установяването му се е стигнало в началото на тази седмица. Два месеца след раждането една от майките се усъмнила, че детето, което отглежда, не е нейно и направила ДНК тест, посочва “Телеграф”. Тестът доказал, че детето не носи нейните гени и тя подала сигнал към социалните служби.

Установено до момента е, че гривните, поставени на ръцете на децата, са правилни. Различни гривни са предадени на майките.  Едната от майките запазила гривничките и след време установила, че има разминаване.

Според зам.-районният прокурор на София Иван Стефанов отговорност може да се търси на лицето, разменило двете деца – умишлено или не, както и на този, който е трябвало да контролира този процес. Ако бъде установена вина, законът предвижда до две години затвор, припомни той и допълни, че това е текст, непроменян от 1968 г.

Близо 30 души са разпитани по случая с разменените бебета, каза пред журналисти Иван Стефанов.

БТА

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.