„Раздвижи се!“ – щурият петъчен купон за най-малките в ОУ „В.Левски“

Така е всеки петък от 10.30 до 11.00 в двора на ОУ „В.Левски“ в Разград. Децата от първи до четвърти клас, заедно със своите учители, танцуват и се забавляват от сърце под звуците на любима музика и песни.

Начело на купона стои хореографът Катя Портянова, а момичетата и момчетата като огледало повтарят показваните от нея движения.

Половиният час за съчетаване на полезното с приятното, наричан тук „Раздвижи се“, децата чакат с нетърпение, което се вижда и по слънчевите им усмивки по време на гимнастиката и танците.

Идеята се родила по време на Европейския ден за спорт в училище. В началото всеки клас спортувал отделно, но после спонтанно решили, че заедно ще им е по-интересно и по-весело. И от началото на тази учебно година купонът тук е всеки петък. В ласкава есен забавлението е гарантирано.

А Катя Портянова казва, че само дъжд може да отмени часа за раздвижване. Даже и да вали сняг, какво от това, танцувайки снежни човеци ще си направим, обещава тя.

/e-Razgrad/

Hits: 9

One Reply to “„Раздвижи се!“ – щурият петъчен купон за най-малките в ОУ „В.Левски“”

  1. Много хубаво!!! Браво на това училище, което се грижи за здравето на неговите ученици. Това трябва да е пример за всички, които работят с деца. Поздравление за хубавата инициатива!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.