Разград събира петима областни управители за общ план за развитие на туризма

Разград ще приеме работна среща, в която ще участват петима областни управители, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

В административния център на Лудогорието на 23 март /сряда/ ще дойдат представителите на държавната власт във Велико Търново, Габрово, Русе и Силистра, а домакин ще е областният управител на Разград д-р Деян Димитров. Това бе договорено на заседание, проведено онлайн. На него бе обсъждано как да се развие и реализира идеята на Д. Димитров за разработване и реализиране на обща стратегия или план за развитие на туризма в петте области, обединени в Северен Централен район.

В неприсъственото заседание участваха областните управители Людмила Илиева /Велико Търново/, Ралица Манолова /Габрово/, Деян Димитров /Разград/ и Анатоли Станев /Русе/, а област Силистра бе представена от зам.-областния управител Минчо Йорданов. В дебата се включи и съветникът на министъра на туризма – Ивайло Кожухаров. На срещата бе решено петте области да определят профила на туристите, които ги посещават, да подберат най-атрактивните туристически обекти на своята територия и да добавят не толкова популярни събития, но с потенциал да привлекат сериозен интерес. На присъствения форум в Разград ще бъде направен анализ на събраната информация и набелязани конкретни действия за постигането на  целта регионът да се превърне от транзитна територия в туристическа дестинация за повече посетители от страната и чужбина.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.