Разград празнува 24 май и пред Стария, и пред Новия театър

На два градски площада ще са организираните от Община Разград празнични събития на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост.

Традиционно празничният ден ще започне на пл. „Възраждане“ пред паметника на учениците на светите братя Кирил и Методий в 10.00 часа с ритуал по издигане на националния флаг. След това ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на учениците на светите братя Кирил и Методий.

С празнично шествие през пешеходната зона на бул. „България“ между 11.00  и 11.30 ч. представители на образователни и културни институции ще стигнат до площад „Независимост“.

Там – пред Общинския културен център, ще бъде тържествено връчена наградата на името на Никола Икономов – на хореографа Румен Иванов.  Ще бъдат връчени и отличията „Студент на годината“ и „Отличник на випуска“. Второкурсничката от Филиал Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“ Наталия Русева Беверсдорф ще получи приза „Студент на годината“. Наградата „Отличник на випуска“ ще получат 19 зрелостници, постигнали отличен успех (6.00) по всички учебни предмети през годините на средното образование. Те са от четири разградски училища

След връчването на наградите започва празничният концерт „Децата на Разград пеят и танцуват“. В него ще участват изпълнители от певчески и танцови формации от Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.