Разград почете 172-та годишнина от рождението на Христо Ботев

Церемонията по отбелязване на годишнината бе организирана от Община Разград, и се проведе пред паметника на поета революционер, съобщиха от пресцентъра на мeстната администрация.

Слово за живота и делото на Ботев изнесе завеждащият отдел „История на българските земи XV-XIX в.“ в Регионалния исторически музей-Разград Иво Стоянов. „Животът и делото на поета и публициста бяха посветени на общочовешките идеали за политическа свобода и социално равенство. Своеобразен израз на неговите мечти са думите му: „Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и за благото на цялото човечество“. Затова и днес Ботев остава като пример за подражание и преклонение от идните поколения“, завърши словото си Стоянов.

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев, заместник-кметът  Добрин Добрев, председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев и зам.-председателят на ОбС Калоян Монев поднесоха венци пред паметника на Ботев, цветя пред паметника поставиха и зам.-кметовете Милена Орешкова и Мирослав Грънчаров.

Венци и цветя бяха поднесени и: от името на Десислава Атанасова – народен представител от политическа партия ГЕРБ; от името на Асим Адемов – евродепутат от групата на Европейска народна партия /ГЕРБ. Венци положиха още областният управител Гюнай Хюсмен и неговият заместник Нурие Црънгалова; групата общински съветници от БСП и Общински съвет на БСП; групата общински съветници Демократична България-обединение (Да България, ДСБ, Зелено движение)(Съюз на демократичните сили, Движение „България на гражданите“); групата общински съветници от ВМРО-Кауза Разград; групата общински съветници от ПП ГЕРБ; Регионален исторически музей – Разград; Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“; Средно училище „Христо Ботев“-Разград; Областен съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва; Областен и Общински съвет на Съюза на пенсионерите, от признателни граждани.

В церемонията участва Градският духов оркестър.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.