Разград очаква от държавата 427 892 лева за довършване ремонта на ул. „Странджа” и прилежащите кръстовища

Разград очаква от държавата 427 892 лева през тази година за довършване на ул. „Странджа” и прилежащите кръстовища /втори и трети участък/, става ясно от списъка на общините, които ще получат целево финансиране , публикуван на сайта на финансовото министерство.

От 740 проекта за 1 541 508 320, 61 лв., са подбрани 303, които са предназначени за 194 общини с население 5 912 850 жители. Оценката била направена по степента на проектна готовност и социалната значимост на инвестициите в тях.

Специална междуведомствена работна група е разгледала предложенията за изпълнение на инфраструктурни проекти от техническата инфраструктура – реконструкция и ремонт на улична мрежа и общински пътища, доизграждане и основен ремонт на водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения, и други. В прегледа са били включени и проекти за ремонт на сгради общинска собственост на читалища.

Към доклада има и пълен списък на общините, които ще получат целево финансиране. Тепърва предстои списъкът на Министерството на финансите да бъде съгласуван с МРРБ и после одобрен от правителството.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.