Разград отново се включва в Деня на предизвикателството

И тази година Община Разград се включва в отбелязването на Деня на предизвикателството, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
В Разград спортните събитиятия ще са на 19 май, четвъртък, от 15.00 ч. в парка. Те се организират от Община Разград със съдействието на Спортен клуб „Спорт за всички” и Спортен клуб по лека атлетика „Лудогорец”. Тазгодишното предизвикателство е лекоатлетически крос и точна стрелба с футболна топка в малки врати. Кросът е на дистанции между 300 и 700 м според възрастта, а стрелбата с футболна топка – от разстояние между 15 и 20 метра също съобразно възрастта, като се правят два опита за шутиране. Победителите получават медали и фланелки с логото на проявата, а всички участници – талони за участие в томбола с над 25 предметни награди.
Писма с предложения за участие се изпращат до всички училища в община Разград, но в събитието имат възможност да участват и хора в извънучилищна възраст, като не е необходимо предварително записване.
Денят на предизвикателството е част от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички” TARISA и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май. Събитията са част и от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР-2021-2024”. Денят на предизвикателството е част от спортния календар на Община Разград от повече от 20 години.
/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.