Разград отново бе столица на брейка

Над 80 участници от 16 отбора от цялата страна участваха във второто издание на турнира по брейк „Funk Busters” в Разград, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Събитието се организира от Спортен брейк клуб „Shadows Crew“ – Разград и Българската Брейк Федерация с подкрепата на Община Разград, Центъра за работа с деца, арт студио „D’Amore“, както и на фирмите: „Биовет“, „Лудогорско пиле“, хотелски комплекс „Лес“, „Алфахим“, „Алфатрейд“, Агенция Адрес, „Гами“ЕООД, „Дин груп“, „Пътконсулт“, „МАТ “ООД, „Фарма тийм“, Огнян Обрешков.

Квалификационната част от състезанието се проведе в залата на Общински културен център в събота, а привечер финалите бяха на открито – пред Новия театър – и събраха много зрители, които аплодираха атрактивните изпълнения на състезателите.

Финалите бяха открити от заместник-кмета на Община Разград Мирослав Грънчаров, който от името на местната управа пожела на участниците да се забавляват, докато се състезават, защото така ще вдъхновят още много хора и ще направят своя спорт още по-популярен. М. Грънчаров коментира, че този спорт е и изкуство, и за да си успешен в него, трябва по негови впечатления да си комплексен състезател – добър артист, добър атлет и добър танцьор.

Поздрав към участниците в надпреварата отправиха момичетата от Градския мажоретен състав при Центъра за работа с деца с ръководител Емилия Борисова.

Индивидуалните битки бяха в 6 възрастови групи и надпреварите за медалите често затрудняваха журито в състав: Златко Йончев, Валери Димитров – Quit и Иван Желязков – Spago. Тримата журиращи първи показаха своите умения, а след това гласуваха пред публиката с посочване на по-добрия от определената двойка финалисти, при различия в мненията имаше и трети тур на битката.

Три състезателки от разградския отбор „Shadows Crew“ се класираха на финалите. От тях златен медал в кат. 16-18 г. спечели Ив Дескова, а Миа Грънчарова и Кристиана Шамова заеха четвъртите места в категориите си, съответно 10-12 г. и 13-15 г.

В състезанието, което е част от Държавния календар на Българската Брейк Федерация, участваха отбори от: Добрич, Варна, Бургас, Разград, Благоевград, Троян, Перник, Монтана, Ямбол, Пазарджик и три отбора от София.

Турнирът бе и с благотворителна кауза – до сцената имаше кутия за дарения за 17-годишния Мартин Христов от Разград, който се бори с тежко заболяване.

/e-Razgrad/

Hits: 13

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.