Разград има трима нови почетни граждани

Сред любопитните факти от историята е този, че в Разград е създадена първата ваксина срещу едра шарка.

Разград има трима нови почетни граждани, гласуваха на тържествената сесия днес общинските съветници.

С националния химн и химна на Европа започна заседанието на Общинския съвет по случай Деня на Разград -28 януари и 143 години от Освобождението на града от турско иго. Празнично слово произнесе председателят на местния парламент Стоян Ненчев. Специално внимание в него бе отделено на героизма и всеотдайността на лекарите от Руско-турската война до наши дни. И един любопитен факт от историята: че в Разград е създадена първата ваксина срещу едра шарка.

Сред официалните лица бе областният управител Гюнай Хюсмен. В приветствието си той пожела на разградчани да  работят заедно и още по-упорито за успешното развитие на града, общината, областта и Родината.

Новите почетни граждани на Разград са офталмологът и бивш директор на болницата д-р Ангелина Миткова, хореографът Кънчо Върбанов и журналистът и краевед Ангел Павлов.

Д-р Ангелина Миткова получи одобрението на 28 общински съветници, 1 гласува „въздържал се“. 15 съветници гласуваха „за“ номинацията на Кънчо Върбанов, 2 бяха гласовете „въздържал се“. 17 от съветниците подкрепиха предложението за Ангел Павлов.

Отличията им бяха връчени непосредствено след заседанието във фоайето пред залата на Общинския съвет. След церемонията председателят на ОбС Стоян Ненчев вдигна наздравица с два акцента в нея – той пожела на всички здраве и сила и една наистина по-добра година

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.