Разградско семейство приюти 16-годишния Андрей от Украйна в дома си във Варна

ЛИЛИ И ИВАЙЛО ЧОЧЕВИ ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ В МОРСКАТА СТОЛИЦА, ТАМ Е И ДОМЪТ ИМ

16-годишният Андрей от Украйна, който самичък стигна до България, бягайки от войната, вече е в приемно семейство във Варна, съобщи за щастливата развръзка bTV.

Андрей се качва в рейс за България и по този начин попада в Ямбол. След репортажа на bTV за неговата история обществените служби се самосезираха и макар желанието на фамилията да го приюти, момчето беше изпратено в обществен дом.

„ Единодушно взехме решение да помогнем на момчето, като го приютим у дома и му дадем късмет за по добър живот, до момента в който завърши войната в Украйна, надлежно водени от наставнически инстинкт, че той е самичък, а родителите и сестричката му са там. С цел да се усещат спокойни и родителите му, и самото дете”, сподели пред bTV Лили Чочева.

След няколко срещи с Лили и Ивайло Чочеви, Андрей вече е в новия си дом във Варна.

„Спокоен е, отпусна се и говорихме за всичко,  което го интересува. Хареса му и стаята, и новият му дом. Приключената сага със социалните му подейства добре“, казва Чочева.

Тя благодари на социалните от Ямбол и Варна за бързата подготовка на документите на момчето. Имат комуникация с майката му в Украйна. Семейството е категорично, че ще се грижи за Андрей като за собствен син.

Сега започва подготвянето за записването на Андрей в училище. Мечтата му е един ден да е студент в Техническия университет във Варна.

Любопитна подробност в тази човешка, трогателна история,  е фактът, че Лили и Ивайло Чочеви са разградчани, които живеят и работят във Варна. В Аспарухово е  домът им, в който вече е Андрей. Ивайло е син на последната директорка на хотел „Разград“ Антоанета Чочева. А Лили – дъщеря на Димитър Машев, дългогодишен секретар на читалище „Напредък“.

/e-Razgrad/

Снимки: bTV

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.