Разградски таланти – на върха на конкурса „Звукът на времето“

Талантите от Сдружение „Надежда 4019“ в Разград окупираха върха на конкурса „Звукът на времето“, провел се тази събота и неделя в старопрестолнината Велико Търново.

Надежда Дочева, Мария Стефанова и Дея Куманова са възпитаници на музикалните педагози Надежда Радославова и Адриан Маджаров.

Заради пандемията от коронавируса, тази година международният конкурс е бил национален, а първият етап – за допускане на финала – и онлайн.

„Надежда 4019“ участва с три певици – и трите са финалистки. Нещо повече, те се мобилизират от страхотната конкуренция и се представят по възможно най-добрия начин. В своята възрастова трупа – до 12 години, Надежда Дочева става първа, а Мария Стефанова – втора. При големите – до 16- години, Дея Куманова е втора.

Конкурсът се е провел при изключителни мерки за сигурност. И за да е по-кратък престоят на децата в залата, се участвало само с по една песен. Оценка се оформяла по няколко критерия: подбор на репертоар; артистичност; облекло; техническо изграждане – звукоизвличане, фразиране, темпо и ритъм. За да бъдат разпознати, нашите момичета били с вратовръзки с логото на сдружението.

Журито председателствала Маргарита Хранова.

Следващата изява на талантите е още утре вечер – на шампионското шоу на „Лудогорец“ на стадион „Хюве фарма“.

Сдружение “Надежда 4019” е създадено в края на миналата година. сега се помещава в ОУ “Отец Паисий”.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.