Разградски полицай – трети в България по стрелба с автоматично оръжие

Стрелците от ОДМВР-Разград представиха достойно дирекцията в национално състезание по стрелба с автоматично огнестрелно оръжие. Надпреварата за служители на МВР се проведе на полигона на 68-ма бригада в пазарджишкото село Црънча. В дните между 29 септември и 1 октомври в републиканския преглед по стрелба с автомат „Калашников” се включиха отбори от Главни дирекции, Жандармерийски поделения и Гранична полиция. Със служебни оръжия АК-47 със сгъваем приклад участниците трябваше да изпълнят полицейска стрелба в три части на единичен режим. На финала, който се проведе днес, отиват състезателите с най-добри времена и най-малко наказателни секунди.  Отборът -стрелци на ОДМВР-Разград се класира на 10-то място в надпреварата. В индивидуалното класиране Йордан Йорданов от РУ-Кубрат зае трето място, а Иван Атанасов остана на 12-то, съобщиха от пресцентъра на полицията.

e – Razgrad.bg

 

Hits: 0

One Reply to “Разградски полицай – трети в България по стрелба с автоматично оръжие”

  1. Това състезание има лека предистория.
    Оръжията с които се състезавахме бяха осигурени от ОД на МВР – Пазарджик. След жребий се оказа, че служителите от ОД на МВР – Разград и от РДГП – Бургас трябва да стрелят с едно и също оръжие, но хората които теглиха жребия незнаеха , че в отбора на РДГП – Бургас има още един човек, който е от гр. Разград.
    След бързо запознаване и приятелско по градски ” кой ,кой е”, ст. инспектор Иван Атанасов се съгласи да прострелям автомата с който да се състезаваме двата отбора.
    На тренировката, а така също и по време на състезанието дружески си помагахме двата отбора.
    Независимо от положителните емоции по време на турнира имаше и удари под кръста. Някой успя да разбута оръжието ( мерник и мушка) , но пъкления план на противниците не се случи.
    В Лудогорието бе занесен медал, а в сърцата на четиримата от този край се изпълниха с положителни емоции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.