Радев към властта: Времето за анализи изтече, чакаме резултатите

„Правителството трябва да прави така, че да не допуска политиката и геополитиката да убива българската икономика.

Нужни са надеждни, устойчиви мерки и решения, а не само добри намерения. Времето за анализи изтече, чакаме резултатите”. Това заяви президентът Румен Радев от Пловдив, където посети завод на металургична компания.

Той каза още, че не може в условията на остра енергийна криза енергоинтензивните предприятия да бъдат изоставени, без адекватни мерки и предсказуемост в ценовата политика.

„Следим какво прави правителството, така че да поевтинеят токът и газът и да има адекватни компенсаторни механизми за бизнеса. Има нови хора в ръководството на енергетиката, но къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е ценен, увеличава се рискът от фалити и загуба на пазари”, посочи държавният глава.

Относно изграждането на нови мощности в АЕЦ “Белене” той смята, че България има бъдеще като ядрена държава и трябва да се вземе решение. “Десетилетия напред да имаме инвестиции в базови мощности, не можем да си позволим лукса да се откажем от големия инвестиционен потенциал”, коментира Радев.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.