Радев: Крайно време е Борисов да се кандидатира за президент

“Крайно време е господин Борисов да спре да използва своята партия за щит и да защити честта й като се кандидатира за президент.

След всички изговорени приказки това е логичният изход”. Това каза пред медиите държавният глава Румен Радев след официалното откриване на новата учебна година в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

Във връзка с това, че основните му опоненти не съобщават имената на двойката си за президент и вицепрезидент Радев коментира: „Вижте с какви аргументи излизат – да не се стреляло по тях“.

Попитан смята ли, че ще спечели изборите за президент, Радев заяви, че не иска да се превръща в гадател.

„Разчитам на подкрепата на всички българи, които истински желаят промяна, които искат България да бъде една нормална, демократична, свободна и модерна държава“, заяви той.

На въпрос съгласува ли Бойко Рашков своите акции, свързани с търговията на гласове, Радев посочи, че не се меси в работата на нито един министър.

“Очаквам Министерството на вътрешните работи и службите да продължат да работят решително и да защитят честността и на предстоящите избори. Грозното явление на купен вот няма място в една демократична държава и е странно, че някои партии упорито се идентифицират с него“, каза държавният глава.

Относно състоянието на енергийната система, президентът подчерта: “Започна обезвреждането на заложената от предишните управляващи мина в енергетиката. Трета поредна седмица цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа. Това е в резултат на бързите действия на служебното правителство”, каза той.

Dariknews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.