Пътниците на летищата искат повече контрол, по-малко чакане

Пътниците искат повече контрол, по-малко чакане. Това е основният извод от глобалното проучване за 2019 година на международна асоциация за въздушен транспорт ИАТА. Попитани са 10 877 пътници от 166 държави.

Фокусът на анкетата е предимно върху процедурите на летищата, а не в качеството на обслужване на авиолиниите. Главните приоритети на пътниците включват повече личен контрол върху пътуването през техния смартфон, използването на биометрична идентификация за улесняване на процедурите, възможността да проследяват багажа си, максимално време на чакане за вземане на багаж и митнически проверки 10 минути и достъп до интернет в самолета.

Според запитаните биометричната технология е добро решение за ускоряване на обслужването по летищата. Общо 70% от анкетираните казват, че са готови да споделят биометричните си данни, а 46% биха предпочели този тип идентификация вместо тази по документи.

53% от анкетираните нямат нищо против да чекират багажа си, ако имат възможността да го проследяват. Повечето респонденти (80%) не са готови да чакат повече от 3 минути, за да си предадат багажа.

Попитани дали е важен достъпът до интернет на летищата, 53% отговарят положително. Малко повече от 70% казват, че желаят да получават информация на личните си устройства по време на полета.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.