Пътната полиция изкарва още видими екипи на пътя

ПРЕДСТОИ РЯЗКА ПРОМЯНА НА ВРЕМЕТО С ОЧАКВАНИ СНЕГОВАЛЕЖИ

Предстои рязка промяна на времето с очаквани снеговалежи и е важно водачите да предвидят правилно условията, при които ще шофират, предупредиха от „Пътна полиция“. Поради тази причина КАТ засилва контрола.

Ще бъдат изкарани още екипи и техника на пътя. Ще има повече камери и радари за скорост, и проверки на автомобилите за готовността им за зимата. Полицейските екипи на пътя ще са видими, за да могат самите водачи да засилят своето внимание.

Агенция „Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките. Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали – сол, пясък, калциев двухлорид. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

/e-Razgrad/

Снимка: Йорданка Бозаджиева

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.