Първолаците в Лудогорието са с 54 повече

935, с 54 повече, са първолаците в Лудогорието в сравнение с 2018-2019 учебна година, съобщиха от Регионалното управление на образованието.
Общият брой на учениците е 11 231.
Профилирани паралелки в осми клас за учебната 2019-2020 година са 17, професионалните – 33. Закрити при първо класиране са две профилирани и 5 професионални. Няма разкрити нови профили. Новите специалности са: една в ПГИ „Робер Шуман“ – Разград и две – в ПГСС „Хан Аспарух“ -Исперих – 2
Не достигат един учител по български език, двама по английски език, един начален учител, един учител в целодневна детска градина, един математик, двама по история и цивилизации и един по география и икономика.
Иновативните училища са девет: четири основни училища, две средни училища, една профилирана гимназия и две професионални гимназии.

В Разградска община прага на класните стаи в първия учебен ден ще прекрачат 454 първокласници, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
В общинските училища /11 основни училища, 1 средно училище, 2 профилирани гимназии – природо-математическа и с преподаване на чужди езици, 1 професионална гимназия по селско стопанство и 1 спортно училище/ през новата учебна година ще се обучават общо 4537 ученици.
На територията на община Разград се намират и пет професионални гимназии, в които ще се обучават 1423 ученици.
В община Разград днес, по последни данни, ще започнат новата учебна година общо 5650 ученици.
В детските градини, намиращи се на територията на община Разград, ще се отглеждат и възпитават 1542 деца.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.