Путин обяви частична военна мобилизация в Русия

Руският президент Владимир Путин обяви днес частична военна мобилизация в Русия, предаде ТАСС. Указът за частична мобилизация е подписан. Мобилизационните мероприятия започват днес, изтъкна руският президент.

“В рамките на частичната мобилизация на Русия на наборна военна служба ще подлежат само гражданите от запаса, особено тези с опит. Говорим за защита на териториите и Русия. Западът иска да унищожи страната ни. Западът се опитва да превърне украинския народ в пушечно месо”, каза Путин в обръщение към нацията.

“Западът се опитва да потисне суверенни, независими центрове на развитие и да унищожи страната ни”, каза Путин. Той каза, че целта е “освобождаването на Донбас” и че “нарежда на правителството да даде легален статут на доброволците, воюващи в Донбас”.

В телевизионното обръщение, както съобщава Ройтерс, той каза също, че повечето хора в региона не искат да се върнат към това, което той нарече “игото” на Украйна. Президентът на Русия каза още, че “Западът не иска мир между Украйна и Русия”.

Властите на ДНР и ЛНР съобщиха, че референдуми за присъединяване към Русия ще се проведат от 23 до 27 септември. На 20 септември администрациите на Херсонска и Запорожка област обявиха плановете си да проведат референдуми на същите дати.

Darik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.