Проф. Николай Габровски е кандидатът за премиер на ГЕРБ

Бившият директор на „Пирогов“ проф. Николай Габровски е кандидатът за премиер на ГЕРБ.

„За мен е чест и въпрос на дълг България да има работещо правителство. За съжаление България сега е на кръстопътя на множество кризи – икономическа, социална, имаме сериозен мигрантски натиск, който даде жертви. Продължаваща вече втора година политическа криза“, каза той, след като получи проучвателния мандат от президента Румен Радев.

„Ще положа всички възможни усилия да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене, от конфронтацията и да е по-близо до експеркнвото, до професионализма, за да може България по-леко да мине през този труден исторически момент, в който се намира“, посочи той.

Президентът посочи, че очаква до 7 дни Габравски да предложи кабинет, който да отговори на високите обществени очаквания за стабилност, експертност и отговорност.

„Преди 40 дни точно с ПГ на ГЕРБ започна серията от консултации преди връчване на проучвателен мандат. Както тогава и сега искам да заявя, че като първа политическа сила вашата отговорност е най-голяма“, каза Радев.

„Силно се надявам, че допълнителното време, което отпуснах за консултации, е спомогнало за намиране на удачна формула за съставяне на кабинет и за търсене на достатъчна политическа подкрепа в парламента“, призна той.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.