Проф. Михаил Мирчев: Подкрепата за Кирил Добрев за лидер е или на бизнес или на криминална основа

Нито е лява идеология, нито е партийна, а вероятно е криминална основата, на която Георги Гергов, Димитър Дъбов и Георги Пирински подкрепят кандидатурата на Кирил Добрев за председател на БСП на предстоящите избори за лидер на червените, убеден е социологът проф. Михаил Мирчев.

Той коментира в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 мотивите за участието на единия от кандидатите в предизборната битка за председателското място в БСП – Кирил Добрев.

Според наблюденията на професора Кирил Добрев не може да бъде разглеждан като самостоятелен играч, а само като събирателен образ от неговите трима поддръжници. За първи път всички у нас с партийни книжки от столетницата ще избират с пряк вот лидера си на 12 септември. Засега номинации от структурите по места за включване в надпреварата имат, освен настоящият председател Корнелия Нинова, Красимир Янков, Калоян Паргов и Кирил Добрев. Проф. Мирчев категорично обяви в тв ефира: „За Гергов съм 100 % сигурен – бизнесменска и криминална основа. В никакъв случай не е принципна, не е лява, не е идеалистична. Гергов е човек, който заради своя бизнес и всичко, свързано с този бизнес в момента, предава своята партия, унищожи партийната организация в град Пловдив. Прави бизнес на гърба и срещу БСП“.

Според социолога Добрев няма достатъчно качества, за да постигне лидерското място и затова се осланя на подкрепа от тримата на съмнителна база. Той дори постави въпроса дали не е криминален подтикът за тази помощ. „Работил съм с него /Кирил Добрев/…аз го познавам и като харaктер, и като мaниер. Силен е, но не е достатъчно силен да изведе тази борба до край. Ако не му помагат хора като Гергов, Димитър Дъбов, Георги Пирински, той не може да изведе тази борба. Ако той успее въпросът е на каква основа – на принципна, на бизнесменска, на криминална, само за това става дума“.

Въпросът „Кой дирижира Корнелия Нинова и какво се случва в БСП?“ проф. Мирчев коментира като подчерта значимостта на прекия избор през септември и отхвърли всякакви вероятности за анонимни и задкулисни кръгове, стоящи зад настоящия лидер. „За Корнелия Нинова не знам дали някой я дирижира, нейният проблем е, че няма голяма сила, която да я дирижира. Важната дата е 12 септември, мисля, че за тогава изтеглиха вътрешния избор. Мисля, че шансовете й не са малки, макар че виждате колко са активни всички“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.