Протест на здравните инспектори срещу ниските заплати

Служителите на Регионалната здравна инспекция в Разград днес също бяха част от  националния протест на екипите на РЗИ в областните градове.

В часа на обедната си почивка, с лентички с надпис „Символичен протест“ на реверите, те излязоха пред сградата на инспекцията и заявиха недоволството си от ниските възнаграждения.

„В последните години нашите заплати са най-ниски в сравнение с други държавни администрации“, заяви пред журналисти зам.-директорът на РЗИ д-р Анатолий Стойнов. По думите му, въпреки положените усилия от служителите не само по време на пандемията, а и през останалото време, трудът им е останал недооценен. „Идеята на протеста е и в бъдеще да има хора, които да работят в РЗИ. Въпреки обявените конкурси за работни места в регионалните институции, желаещите да участват са малко, заради заплатата“, каза още д-р Стойнов. Надеждите на протестиращите са исканията им да бъдат чути от управляващите.

В разградската РЗИ в момента работят 48 души при пълен щат от 50, който не може да бъде запълнен – хората в пенсионна възраст напускат, а новопостъпващи няма.

/e-Razgrad/

Hits: 0

3 Replies to “Протест на здравните инспектори срещу ниските заплати”

  1. Никой не вярва че пенсионерите напускат и няма желаещи да постъпят на тяхно място,пенсионерите си работят и не мислят да напускат сладката службица

      1. 50 мързеливи рантутника сте там ,бе пумияр,като в консервени кутии сте наблъскани в стаите по 2-3 рантутника,я бягайте в частния сектор са се цивилизовате малко,тарикати мързеливи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.