Пропадна част от панорамния път от Балчик за Каварна

Пропадна част от панорамния път от Балчик за Каварна. Отсечката е предпочитана за пътуване през лятото, тъй като води до ваканционните селища и плажове в двете морски общини.

Панорамният път е предпочитан особено през лятото заради красивите гледки, които се откриват към морето и отсечените скали. На около 30 метра от него обаче са зейнали дълбоки пукнатини по средата на шосето и то на скоро ремонтирания асфалт. През 2020 година община Балчик го рехабилитира с европейски средства  по трансграничната програма Румъния-България.

Предположението, че натовареният трафик е довел до пропадането се оказва грешно, тъй като през  декември се появили нови пукнатини.

Имаше доста валежи в този период, считаме че това е една от причините за появяването им. Направихме през миналата седмица работна група, отново с представители на “Геозащита”, този път имаше представители и на ПЗБЗН. Взехме решение да направим геоложки проучвания и да извършим укрепване на участъка, заяви зам.-кметът на община Балчик Димитрин Димитров.

Геоложкото проучване ще покаже и дали свлачище Тузлата, което е със затихващи функции, не се е активизирало отново, тъй като пътят е на територията му. И пак след проучването ще стане ясно и колко пари ще са нужни за укрепване на пътя, които ще трябва да осигури общината.

Средствата за ремонт на пропадналия път ще се търсят от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии. А дотогава пукнатините ще бъдат запълнени със студен асфалт.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.