Програма за Апостола в ДГ „Васил Левски“

Кметът Денчо Бояджиев и зам.-кметът Руска Вътева и зам.-областният управител Евгени Драганов и началникът на РУО Ангел Петков бяха сред зрителите на музикално-поетичната програма, посветена на 148 години от гибелта на Дякона в детската градина „Васил Левски“. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Официалните лица бяха посрещани с подарък, изработен от малчуганите и посветен на патрона на градината – лапбук – наподобяваща нетбук информационна папка от хартия с различни раздели, оформени и сгънати по различен начин. В лапбука има снимки, биография, родословие на Васил Левски, негови мисли и посветени на него стихове.

 

В тържеството участваха само децата от четвърта група, облечени в четнически униформи и носии те представиха стихове и песни за Васил Левски, част от тях написани от техни учителки. В края на програмата участниците в нея поднесоха цветя пред портрета на Левски във фоайето на детската градина, след което бяха поздравени за патронния празник и за чудесното си представяне от директорката Елена Трифонова, а след това и от кмета. Денчо Бояджиев коментира, че всичко, свързано с българщината, което децата учат в градината, е един постоянен урок по родолюбие, който малките възпитаници

трябва да помнят. Кметът им пожела да надграждат през годините любовта към Родината и нейните велики синове, както и чувствата към патрона на детската градина.

/e-Razgrad/

Hits: 48

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.