Прерязаха лентите на ремонтираните детска градина „Райна Княгина“ и на яслата „Слънчево детство“

След тържествен водоствет за здраве и благополучие, отслужен от отец Дмитрий Терзи“, днес бяха официално открити след основен ремонт детска градина „Райна Княгиня“и яслата „Слънчево детство“в жк „Орел“.

На церемониите присъстваха зам.-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров и Милена Орешкова, зам.-областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, общински съветници, родители, граждани и представители на медиите.

Лентата в градината прерязаха Милена Орешкова и директорката Ивалина Русинова, а в градината – Добрин Добрев и директорката Юлия Христова.

Ремонтите и в двете датски заведения са част от проекта за подобряване на материално-техническата база и енергийната ефективност на образователни институции в Разград на обща стойност 9 897 137 лева.

В детската градина „Райна Княгиня“ ремонтът е на стойност 798 550 лв. без ДДС.

На правено е топлинно изолиране на външните стени и е подменена старата дървена дограма с нова PVC с двоен стъклопакет. Изпълнена е топлоизолация на таванската плоча и топлинно изолиране на пода над неотопляем сутерен. Отоплителната система е с нови радиатори. На покрива на сградата е изградена слънчева инсталация от 25 слънчеви колектора. Помещенията са пребоядисани, сменяни са и подови настилки. В двора детската площадка е с ударопоглъщата настилка, нови са катерушките и люлките. Изградена е рампа за хора с увреждания.

Градината е оборудвана с нови легла, секционни шкафове, дидактични шкафове, маси, столове и др., кухненско и компютърно обзавеждане и оборудване.

В детска ясла „Слънчево детство“, в която има 45 деца, ремонтът е на стойност 275 455 лв. без ДДС. По проекта е подменена съществуващата отоплителна инсталация , изградена е инсталация за топла вода, монтирани са 18 слънчеви колектора. Осветителните тела са подменени с енергоспестяващи. Помещенията са пребоядисани, поставени са нови настилки. Чисто нова е детската площадка в двора. Подобрен е достъпът до яслата за хора с увреждания.

Идната седмица ще бъдат открити след ремонт по същия проект детските градина „Зорница“, „Незабравка“ и „Митко Палаузов“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Прерязаха лентите на ремонтираните детска градина „Райна Княгина“ и на яслата „Слънчево детство“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.