През ден – през два хващат по селата шофьори без книжки с нерегистрирани или в бракувани коли, или пък с номера „на заем“

Напоследък, поне два пъти в седмицата, в публичния полицейски бюлетин се появяват информации за спрени по селата на областта шофьори без книжки в бракувани коли или с номера „на заем.

Поредният случай е от Вазов. Там е спрян лек автомобил „Ситроен Берлинго“ около 19.20 часа на 14 юли.

В хода на полицейската проверка е установено, че автомобилът не е регистриран по законовия ред. 47-годишният водач от Вазово е неправоспособен и шофира с поставени две регистрационни табели, издадени за друго МПС /“Фиат Брава“/. По случая е образувано бързо производство.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “През ден – през два хващат по селата шофьори без книжки с нерегистрирани или в бракувани коли, или пък с номера „на заем“”

  1. Ами това е характерно за цялата страна, причините са няколко, но основната е липса на достатъчен и ефективен контрол по селата. Наличните полицейски служители са недостатъчни за такъв постоянен контрол по линията на КАТ. Необходимо е да се помисли за възстановяване на доброволните сътрудници на КАТ и не само в селата, но и в градовете. Такива примерно могат да бъдат бивши служители на МВР и професионални шофьори-пенсионери с малко наказания като водачи. Във всяко село според броя на жителите му трябва да са по няколко отрядници, които да си сътрудничат. Възнаграждението им примерно може да е ползване семейно на почивната база на МВР, безплатно паркиране в централните части на градовете и др. подобни. Фукциите им трябва да се ограничават до превантивно-информативни и да имат съдействието на кметствата по селата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.