Представиха новите директори на четири училища в Разградско

Днес в Регионалния инспекторат по образованието в Разград бяха представени новите директори на училища в областта.

След спечелен конкурс, от днес директор на ОУ „Никола Икономов“ в Разград е Димитър Петров, на ОУ „Христо Ботев“ в Исперих – Николай Нанев, на ОУ „Христо Ботев“ в лознишкото село Гороцвет – Вахид Хюсеинов и Добринка Добрева – на Центъра за специална образователно подкрепа в Кубрат.

Оспорен е само конкурсът в училище „Н.Икономов“ в Разград от загубилата надпреварата временно изпълняващата длъжността директор Елка Драмалиева от довчерашния си заместник Димитър Петров. Днес началникът на РУО Ангел Петков уточни, че решенията на осемчленната комисия за резултатите от конкурса не мога да се оспорват по съдебен ред.

Димитър Петров е инженер с педагогическа правоспособност, бил е преподавател по ел.системи информатика в Техникума по икономика, след това – компютърен специалист и мениджър в частния сектор. От пет години е в „Н.Икономов“ като зам.-директор на училището, което наесен ще посрещне над 650 ученика.

Николай Нанев е преподавател по география, завършил Софийския и Велико Търновския университет. В системата на образованието е от 1983 година, преминал е през всички стъпала на йерархията Десет години е бил пом.-директор на училището, на което вече е директор, после други десет – на училището в село Вазово. От август 2019 г. е ВРИД директор на ОУ „Хр.Ботев“ – Исперих.

Вахид Хюсеинов е бил 30 години в училището в село Бели Лом , 12 от тях – директор. После пет години – в Трапише, а от миналата есен до вчера е ВРИД директор на ОУ „Хр. Ботев“ в Гороцвет. Начален учител и преподавател по английски език.

Добринка Добрева е завършила „специална педагогика“. Осем години е била в „Ресурсен център“ – Разград. До днес – ВРИД директор на Центъра за специална образователно подкрепа в Кубрат.

/e-Razgrad/

На снимката: От ляво надясно: Вахид Хюсеинов, Димитър Петров, Добринка Добрева и Николай Нанев

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.