Празник на БЧК

Зам.-кметът Добрин Добрев бе официален гост на отбелязването на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, организирано от Областния съвет на организацията в Разград.

Той връчи на председателя на БЧК – Разград д-р Мария Пеева поздравителен адрес от кмета Денчо Бояджиев и отправи приветствие към доброволците от добротворческата организация.

По думите му доброволчеството е двигател на света и съществува от древни времена. „Когато хората са се обединявали безкористно, без да търсят облага, са градили мостове между населени места и между хора, помагали са си в трудни времена и така са допринесли за развитието на обществото. Инициативите на разградските червенокръстци са стойностни, навременни, усещащи пулса и нуждите на съвременното общество, заради което ви изказвам признателност. Продължавайте да носите доброто в себе си, сигурен съм, че то ще ви се върне обратно“, заяви пред доброволците на БЧК Добрин Добрев.

Тържеството по повод 8 май – Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец се проведе в стъклената зала на Художествена галерия „Проф. Илия Петров“. Официални гости бяха и зам.-областният управител Найден Късов, началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Емилиян Станев.

На събитието бяха връчени награди на доброволци на БЧК и БМЧК. Званието “Заслужил деятел на БЧК” получиха: Десислава Павлова – дългогодишен доброволец на БЧК, зам.-директор УПД в ПГО „Станка Николица Спасо-Еле нина“ и Нели Тодорова – дългогодишен доброволец в БЧК, директор на СУ „Христо Ботев“ – Цар Калоян. Званието „Отличник на БЧК“ е присъдено на д-р Светлан Стоянов, дългогодишен лектор и обучител на БЧК. Грамота „Млад отличник на БЧК“ получиха доброволците от БМЧК – Разград: Джемал Али, Соня Начева, Мелек Реджеб, Фатима Аля, Кристина Петрова; доброволците от БМЧК Кубрат – Хелин Байрактарова, Арнел Кедик, Селин Неби; доброволците от клуб „Добротворци“ от Исперих – Станчо Павлинов, Дуйгу Наджи, Зухал Кадир, Бурчин Расимова.

/e-Razgrad/

Hits: 188

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.