Празник за съвременно изкуство и спорт в Сборяново

В археологическия резерват Сборяново край Исперих се подготвя второто издание на празника за съвременно изкуство и спорт “В шепите на Демир Баба”. Организатори са Българският младежки форум – Велико Търново, и Историческият музей в Исперих, с подкрепата на общината.

Празникът ще се състои от 10 до 12 септември на различни места в резервата. Програмата тази година включва музика, литература, театър, съвременна хореография, дервишки танц, работилници по йога, създаване и анимиране на приказки, рисуване върху вода “Ебру”, културно-исторически туризъм и състезание по колоездене.

Сред участниците в богатата и разнообразна програма са Теодосий Спасов, групата The Lefties, електропоп изпълнителката KOPRIVA, симфоничният оркестър “Полифония” – Русе, Петър Чухов, Хасан Ефраимов, Камелия Кондова, Любен Чаталов, Азиз Таш, Илия Деведжиев и много други

В рамките на празника се провежда и първият национален конкурс “Разкажи ми Лудогорието”. В него с рисунки, фотографии и литературни творби могат да участват ученици от 9-ти до 12-ти клас и студенти. Целта на празника е популяризиране на Сборяново и осмисляне на свободното време на младите хора.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.