Правнучката на Лютфи Ахмедов – отново републикански шампион

Още два медала за Разград от държавното първенство

На проведеното в петък и събота Държавен личен-отборен шампионат за момичета и кадетки в Бургас правнучката на световния шампион Лютфи Ахмедов грабна златото, а други две боркини завоюваха още два медала.

Разградският клуб по борба „Лютфи Ахмедов“ бе воден от треньора Нермидин Якуб и бащата на шампионката и неин личен треньор Октай Шен участва с 1 състезателка при момичета и 3 състезателки при кадетките. В надпреварата взеха над 120 състезателки от над 30 клуба от страната.

При кадетките в категория до 46 килограма Тюлин Али се класира на трето място. В категорията до 65 килограма след 3 победи и една загуба също на трето място се класира Мелиса Ярадан. При 69-килограмовите пета стана Айшегюл Нихат .Те са и ученички на Спортното училище.

А при момичета до 15 години очаквано след шампионската титла преди месец на Ягмур Шен в категория 54 килограма, след 4 убедителни победи тя се изкачи отново на върха на олимпийската стълбичката и грабна златния медал. С това младата състезателка затвърди участие на Европейското първенство по борба за момичета и момчета до 15 години отново в Бургас от 27 до 30 май .

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.