Правителството отпуска пари за ремонта на пътя край „Амилум“ и телевизионната кула

Правителството одобри на днешното си заседание финансирането на ремонта на пътя край „Амилум“ и телевизионната кула.

От бюджета на Министерството на икономиката по бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат предоставени средства за изграждането на елементи на пътната инфраструктура, публична държавна собственост – основен ремонт на обходния път над жп гарата от разклона на пътя Разград-Кубрат до  разклона за село Дянково с обща дължина 4.607 км. Той се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по инвестиционния проект „Разширение на производството на основни продукти в „Амилум България“ ЕАД“, съобщиха от правителствената пресслужба..

Инфраструктурата ще бъде собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“ и ще се ползва от всички преминаващи – в това число и от предприятията в района, техните служители, доставчици и клиенти. Целта е възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества, на настилката с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и добро отводняване на пътя, се казва още в съобщението.

Обществената поръчка за този ремонт бе обявена през септември. Индикативната му стойност е 2 813 279,17 лв. без ДДС. Предвижда се рехабилитация и реконструкция на пътната настилка, нова маркировка и попълване на вертикалната сигнализация. Максималният срок за изпълнение на строителните работи е 10 месеца.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Правителството отпуска пари за ремонта на пътя край „Амилум“ и телевизионната кула”

  1. Докато кмет беше д-р Валентин Василев правителството на ГЕРБ не отпусна и една стотинка за този път. Сега и един месец не мина от избора на комунистическия кмет и хайде пари веднага. Май Иво Христов ще се окаже прав, че Разград контролирано е даден от ГЕРБ на комунистите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.