По 185 нарушения на ден миналата седмица

НАД 900 СА ЗАСЕЧЕНИТЕ СЛУЧАИ НА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ


1290 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 4 до 10 юли 2022 година, съобщиха от ОД на МВР.
Екипите на „Пътна полиция“ са съставили 696 фиша и 67 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение през седмицата е санкциониран и един велосипедист.
Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.
Прекратени са регистрациите на осем моторни превозни средства – в два от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други два – употребата на алкохол и в четири – употребата на наркотични вещества.
През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.
От 7 до 24 юли на територията на ОД на МВР – Разград се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Акцент в засилените проверки е шофирането след употреба на алкохол или наркотични вещества. До момента са проверени 842 превозни средства и 1027 лица. Издадени са седем предупредителни протокола и са санкционирани 260 водачи. Засечените нарушения на скоростните режими са над 900.
/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.