По 165 нарушения всяко денонощие по пътищата на Лудогорието миналата седмица

1147 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 11 до 17 май 2020 г., съобщиха от пресцентъра на МВР в Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“са съставили 295 фиша и 84 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни шофьори.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол – и при двамата концентрацията е била под 1,2 промила. Регистрациите на три моторни превозни средства са прекратени – две от тях заради неправоспособност на водачите и една заради употреба на алкохол от страна на шофьора.

До 16.00 часа на 20 май на територията на ОД на МВР – Разград продължава специализираната полицейска операция „Скорост“, която стартира на 13 май. Засилен е контролът за спазване на скоростните режими в населените места и републиканската пътна мрежа, за правоспособност на водачите, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, неплатени глоби по ЗДвП и наличие на сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.