По време на акцията „Ваканция“ – глоби за пешеходци и шофьори без колани

68 нарушения са установени от „Пътна полиция“ в рамките на операция „Безопасен превоз на деца“, която се проведе от 15 до 30 юни като част от акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За спиране на по-малко от 5 м преди пешеходна или вело пътека са съставени 23 акта. Седем са санкционираните водачи за неправилно спиране в райони на учебни заведения, за да слязат деца-пътници. Също толкова са наложените глоби на неправилно пресичащи пешеходци. 30 акта са съставени на шофьори и пътници без поставени обезопасителни колани. Девет от проверените водачи, превозващи деца, са глобени за неизползване на колан.

636 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 28 юни до 4 юли 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Разград са съставили 323 фиша и 47 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. За неспазване на правилата за движение е санкциониран и един мотоциклетист.

Установени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През изтеклата седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които един човек е загинал, а двама са ранени, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

/e-Razgrad/

Hits: 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.