Почти 2000 лева събраха ученици на Коледен базар за деца в нужда

1981 лева събраха учениците от ОУ „Васил Левски“ по време на коледните благотворителни инициативи, организирани тази година, съобщиха от училищното ръководство.

Благотворителният базар на 17 декември, иницииран от петите и шестите класове, с участието на 2 “б” и 7 “а”, водени от учителката си Диана Тодорова, постави началото на добротворчеството.

В училище твориха още учениците  от  3 “б” клас, които  нарисуваха красиви картини с техниката “ебру”. Децата заедно с учителите си Добромир Стрезов и Елка Иванова разпродадоха артплатната на благотворителен онлайн търг сред родителите.

Втори “в” клас заедно с учителите Нели Цонева и Даниела Гавазова организираха училищен базар, който по традиция привлича деца и учители и винаги завършва с успех! Учениците от школа “Артпалитра” с ръководител Албена Кирилова също се включиха в благотворителните акции.

Кутията с дарения беше отворена в присъствието на учител и ученици, както и на председателя на Обществения съвет към училището адвокат Калоян Монев и директора на училището Диана Първанова.

По решение на училищната общност събраните средства ще бъдат дарени на три деца от училището, загубили родителите си през 2021 година, и на дете от Цар Калоян, за което се събират средства за възстановяването му.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.