Постоянната комисия по бюджет одобри проекта за бюджет 2022

С 8 гласа „за“, без гласове „против“ и „въздържал се“ бе одобрена на заседание на Постоянната комисия по бюджет, финанси и икономическа политика към Общинския съвет докладната записка на кмета Денчо Бояджиев за приемане на проекта за бюджет за 2022 г. на Община Разград. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Това бе последното заседание на постоянна комисия, в него участваха и председателите на част от останалите 10 постоянни комисии в местния парламент. Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев обобщи, че на заседанията на комисиите не са направени предложения за изменения и допълнения и проектът се подкрепя. В някои от комисиите са поставени допълнителни въпроси, на които зам.к-кметът Полина Иванова и експерти от общинската администрация са отговорили подробно.

Преди гласуването председателят на бюджетната комисия Милен Минчев изрази надежда бюджетът да е по-добър от предходните, да дава възможност за ползотворна работа на администрацията и да се свърши повече работа от преходните години.

Общият размер на общинския бюджет за 2022 г. е 70 511 107 лв. Приходите за делегирани държавни дейности са 44 403 517 лв., за местни дейности – 26 107 590 лв. Най-голяма част от разходите са в сферата на образованието – 31 083 839 лв. Размерът на капиталовите разходи е 16 558 208 лв., от които 3 982 725 лв. – по бюджета на общината, а 12 575 483 лв. – по оперативни програми.

Окончателното гласуване на проекта за бюджет е на сесията на Общинския съвет в петък, 15 април. Тя започва в 11.00 ч. в заседателната зала на 11 етаж на Община Разград, ще бъде излъчвана онлайн от Телевизия КИС 13, както и на интернет и Фейсбук страницата на Община Разград.

Точките в дневния ред са общо 21. Сред тях са и: отпадане на таксите за детски градини и ясли; учредяване на възмездно право на строеж на фотоволтаична централа на „Биовет“ АД за срок от 40 години на стойността на пазарната оценка от 559 268 лв.; удостояване с наградата на името на акад. Анание Явашов на дългогодишните музейни работници Елена Иванова и Марина Босева и други докладни.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.