Посрещнахме 37-я „Поход по пътя на четата на Таньо войвода”

Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев, зам.-кметът Полина Иванова, началника на Регионалното управление на образованието Ангел Петков и много разградчани посрещнаха 37-я „Поход по пътя на четата на Таньо войвода” пред паметника на Христо Ботев в парка. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Сред посрещачите бяха и ученици от училищата ”Христо Ботев”, ”Васил Левски” и ”Н.Й.Вапцаров”, футболисти от академията на „Лудогорец”.

Приветствие към походниците отправи директорът на СУ ”Христо Ботев” Стойчо Стойчев, а негови ученици изпълниха родолюбиви стихове и песни. Под звуците на изпълнения на Младежки духов оркестър към ЦРД на паметника бяха поднесени цветя, а венец поднесоха Стоян Ненчев и Разград Полина Иванова.

Стоян Ненчев присъства и на прегледа на маршовата и строева песен, който се проведе на площад „Възраждане” в Разград. След прегледа колоната премина и по пешеходната зона на Разград.

Походът се организира от Културно-просветно дружество „Родно Лудогорие” и МОН с подкрепата на общините, през които над 300 походници – млади хора от училища в региона. Колоната тръгва от Пожарево край Тутракан и завършва в местността „Керчан баир” в Търговищко, където през 1876 г. четата на Таньо войвода е разбита.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.