Пореден дар от братята Кирил и Георги Домусчиеви за разградската болница

Братята Кирил и Георги Домусчиеви днес направиха ново дарение за разградската болница „Св. Иван Рилски“.

Чрез фирмите си „Хювефарма“ и „Биовет“ най-големите инвеститори в областта са осигурили за медиците и техните пациенти 10 спринцовкови инфузионни помпи и 165 комплекта защитни облекла от най-висок клас – водонепроницаеми мембранни гащеризони с качулка за многократна употреба, на обща стойност 40 000 лева. Облеклата са различни размери и са съобразени с нуждите на персонала от болницата. Апаратурата и облеклата са за инфекциозното и спешното отделение. Допълнително са осигурени и 1000 бързи теста за COVID-19.

Дарението предостави изпълнителният директор на „Биовет“ Теменуга Газдова.

„Братя Домусчиеви продължават с даренията си за болниците в Лудогорието – знак за социалната им ангажираност към жителите на Разград и областта“, каза Теменуга Газдова и припомни, че дарението се разпределя между болниците в Разград, Исперих и Кубрат. Миналата седмица спринцовкови инфузионни помпи и защитни облекла получиха лечебниците в двата града, носещи имената великите български ханове.

За поредния жест на внимание, съпричастност към нуждите на хората в Лудогорието благодариха директорът на болницата д-р Гечо Жеков и шефът на микробиологичната лаборатория д-р Екатерина Кубратова.

В началото на пандемията COVID-19 Разградската болница получи първоначално еднократни и многократни защитни предпазни средства и бързи тестове. След това бе направено дарение от 250 000 лева, които бяха използвани за апаратура и тестове за изградената нова  модерна лаборатория за PCR тестове за изследване на коронавирус. С останалата сума бе осигурено и необходимото оборудване за лечение  на болни от короновирус в определеното за целта инфекциозно отделение в болницата.

„От тогава досега с дарението в лабораторията са извършени 470 PCR теста, а платените изследвания са над 40“, каза днес д-р Кубратова.

Припомняме още и че в първите дни на месец май, по инициатива на Домусчиеви, „Лудогорец“ и „Биовет“ заделиха средства за подпомагане на крайно нуждаещите се в областта. В общините Разград, Исперих, Кубрат, Цар Самуил, Лозница, Завет и Самуил бяха раздадени 4000 пакета с хранителни продукти и перилни препарати на социално слаби хора, възрастни и хора в неравностойно положение.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.