Поне петима загинали и над 40 ранени на коледен парад в САЩ

Поне петима загинаха и над 40 души бяха ранени, след като джип се вряза в коледен парад в американския град Уокешо, щата Уисконсин, съобщи “Уолстрийт Джърнъл”.

По-рано началникът на полицията в града Дан Томсън отбеляза, че “няколко” души са загинали, но не посочи точен брой, предаде “Вашингтон поуст”.

По думите му един човек е арестуван, като не се знае мотивът за нападението. Томпсън добави, че сред жертвите има и деца.

Джипът е прегазил барикадите на парада около 16:40 часа местно време, 40 минути след началото му. Ужасяващите сцени бяха заснети от прякото излъчване на парада в интернет, както и от мобилните телефони на очевидци.

Около 70 000 души живеят в Уокешо, който се намира на около 20 мили западно от най-големия град в щата – Милуоки. Ежегодният коледен парад в града се провеждаше за 58-и път.

На видеокадри, публикувани онлайн, се вижда как червен джип се врязва в парада и изглежда връхлита върху над десет души.

Друго видео показва как автомобилът блъска предпазните заграждения и се чуват изстрели, произведени явно от полицията.

Жена заяви по телевизията, че автомобилът е блъснал танцов състав от момичета на възраст между 9 и 15 години.

“Чухме виковете на хора”, заяви пред “Вашингтон пост” Зак Хайслър – жител на Милуоки, който бе на парада заедно със семейството си. “Първоначално звучаха като да са развълнувани, но после се приближиха и осъзнахме, че крещят от ужас”, каза той и добави, че в този момент видял как автомобил “прелетял през нас”.

Клуб Z

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.