Полиция в селата, ще озаптва джигити по улиците

ВОДАЧИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРОВЕРЯВАНИ  ЗА ПРАВОСПОСОБНОСТ, УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ, КОЛАНИ И НЕПЛАТЕНИ ГЛОБИ

Специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата извън и в малките населени места ще се проведе от 14.00 часа на 13 август до 8.00 часа на 18 август на територията на ОД на МВР-Разград.

През летните месеци се наблюдава засилен трафик по републиканските и общински пътища. Това предразполага към извършване на по-голям брой нарушения на ЗДвП, което пък е предпоставка за възникване на пътно-транспортни произшествия. Разпоредената полицейска акция цели да се осъществява засилен контрол за спазване на скоростните режими. Водачите ще бъдат проверявани за поведението им спрямо пешеходците на пътя, за правоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани, отнемане на предимство и неплатени глоби по ЗДвП.

893 нарушения са засечени по пътищата на региона в дните от 3 до 9 август. Съставени са 505 фиша и 91 акта. Пътните полицаи са засекли шестима водачи, употребили алкохол, като при четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Санкционирани са и двама мотоциклетисти. Едно превозно средство е спряно от движение заради неправоспособност на водача, а други две – заради употреба на алкохол от страна на шофьорите. През изтеклата седмица са регистрирани 5 пътно-транспортни произшествия, при които един човек е загинал, а седем души са ранени.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.