Полицията с техника и екипи по пътищата

МВР обяви засилени полицейски мерки по време на Великденските празници, предаде БНТ. Екипи ще следят за скоростта по пътищата, както и за спазване на противоепидемичните мерки в и около храмове.

На предстоящите празници служители на Охранителната полиция ще следят за носене на маски в храмове, църкви, манастири и спазване на дистанция вътре и извън тях. Екипи ще се грижат за реда и на местата, където има повече хора.

Ще бъдат положени усилия да не се допускат престъпления и да бъде опазен общественият ред, а повишено внимание ще бъде обърнато на джебчийски кражби.

Заради очаквания интензивен трафик полицаите са в готовност да регулират и подпомагат движението. Ще има екипи в пътните участъците, където има стеснения и ремонти. По магистралите “Тракия” и “Хемус” не се очакват сериозни затруднения.

‘”На 29, на 30, на 4 и 9 май всички налични технически средства за контрол на скоростните режими ще бъдат на пътя”, заяви гл. инспектор Лъчезар Близнаков, “Пътна полиция” при ГДНП.

Той призова всички водачи да се съобразяват с въведените ограничения на скоростта.

Освен към спазване на допустимата скорост, контролът ще бъде насочен и към агресивните шофьори. През другите почивни дни КАТ планира и засилени полицейски проверки за употреба на алкохол, наркотични вещества и за неправоспособни водачи в малките населени места.

/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.