Полицията с допълнителни мерки за сигурност по Великденските празници

Традиционно в навечерието на Възкресение служителите на МВР предприемат мерки за гарантиране на сигурността на имуществото и безопасността на гражданите в празничните дни.

Специалистите съветват гражданите при отсъствие през празнични дни да обезопасят жилищата си и да помолят съседи да наблюдават дома им срещу евентуално посегателство. Традиционно храмовете и търговските обекти са предпочитаните от джебчиите места, особено в суматохата на празничното настроение. Повече бдителност и повишено внимание биха ни предпазили от неприятната изненада да останем без документи, пари или накити.

През пролетните празници зачестяват и кражбите и измамите при търговия с животни. За да не ви измамят – предварително се осведомете за имената и номерата на автомобилите на купувачите, а при разплащането – проверете дали получените пари са истински.

 

Служителите на “Пътна полиция” насочват внимание и към очакваното интензивно движението по основните и второстепенни пътища в цялата страна, особено в пиковите часове. Допълнително полицейско присъствие ще бъде осигурено за подпомагане на движението в дните, когато хората напускат и се прибират в градските центрове.

В тази връзка на 28 срещу 29 април ще бъде проведена специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“. За времето от 25 до 29 април по пътищата ще бъдат включени максимален брой служители с правомощия за работа по ЗДвП.

Експертите са категорични, че основните рискови фактори за възникване на пътни инциденти през почивните дни са свързани с увеличената интензивност на движението, склонността към компромиси при изпреварване и рискови маневри, празничната еуфория и понижената бдителност.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.