Полицията работи по разпознаване на хулиганите на мача „Лудогорец“ – „Левски“

„Беше труден за охраняване мач, ако отстрани е изглеждало спокойно, значи смe си свършили добре работата.

За пръв път трябваше да настаним на стадиона две враждуващи помежду си агитки на гостуващия отбор и да направим така, че да няма възможност да се сбият“. Това каза пред журналисти началникът на сектор „Охранителна полиция“ в ОД на МВР – Разград комисар Божидар Божков.

Видеозаписите от мача „Лудогорец“ – „Левски“ са разпратени и в съответните дирекции на полицията, откъдето се е очаквало да има на стадиона ултраси. Очаква се тия дни извършилите хулигански действия по време на мача да бъдат разпознати и съответно – да им потърсена отговорност за действията.

Комисар Божков използва възможността да благодари на служителите на полицията, участвали в охраната на стадиона, за отлично свършената работа. “Пиротехниката вече e с изключително малки размери и я крият къде ли не. Опитваме се да я открием още на видовете, но все пак не сме доктори“, многозначително каза Божков.

Към оценката за работата на полицаите по време на неделния мач се присъедини и зам.-директорът на ОД на МВР: „Правим нужното да бъдем качествени като самия „Лудогорец“, каза комисар Константин Костов.

От началото на 2019 г. служителите на ОД на МВР Разград са участвали в охраната на 21 футболни срещи във всички турнири. „Лудогорец“-„Левски“ е била 22-та.

Установени са 11 нарушители на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. 10 от засечените хулигани са били от привържениците на „ЦСКА – София“. В хода на работата е установено, че деянията на 9 от тях не съставляват административни нарушения и им е потърсена наказателна отговорност. Спрямо лицата са образувани две досъдебни производства, които към настоящия момент не са приключили. На един от привържениците на ПФК „ЦСКА – София“ е съставен акт за хулиганство, като му е наложена глоба от 1000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от 1 година.

От привържениците на „Левски“ – София е установено 1 лице. Съставен му е акт и му е наложена глоба в размер на 1000 лева, както и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от 1 година.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.